Получена е информация от Департамента на правосъдието на САЩ, че българският

...
Получена е информация от Департамента на правосъдието на САЩ, че българският
Коментари Харесай

Прокуратурата с подробности за екстрадицията на юристката свързана с Ружа Игнатова

" Получена е информация от Департамента на правораздаването на Съединени американски щати, че българският жител към този момент е дошъл на тяхна територия. Става дума за Ирина Дилкинска, която е била началник на правния отдел на OneCoin.Това каза говорителят на Специализирана прокуратура прокурор Христо Кръстев пред публицисти, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Естрадицията е поискана по отношение на изказване за осъществени закононарушения, а именно участие в проведена незаконна група, основана за машинация и пране на пари. Дилкинска е обвинена в съучастничество в възможната незаконна активност на известната криптокралица Ружа Игнатова. 

" Твърди се, че незаконната активност е осъществена на територията на Съединени американски щати, като оттова са изпращани известия посредством телевизия и радио, че в случай че се влага в криптовалутата OneCoin, ще се реализира много огромна рентабилност ", сподели Кръстев.

По негови думи настояването за екстрадиция е получено още март 2021 г.

" С писмото, с което Департамента на Съединени американски щати по правораздаване изрича признателност към българската прокуратура желаят информация и за точното време, в което лицето е обитавало в ареста, с цел да се приспадне. Българката е била и под домакински арест. От юни 2021 до март 2023 година тя не е била непрекъснато с мярка задържане под стража “, разясни прокурор Христо Кръстев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР